Normandië

Augustus 2009. Een week naar Normandië geweest met vrouw en zonen. We huurden een huisje in Pennedepie. Uiteraard gingen de fietsen mee, al moesten er keuzes gemaakt worden: als je in de regio bent kun je het (indrukwekkende) Memorial in Caen en de D-Day-stranden niet onbezocht laten.
We maakten drie fietstochten van 40 tot 80 km.
Het rondje Pays d’Aude leidde ons door het boomgaardengebied van de cider en de calavados naar Lisieux, na Lourdes het grootste bedevaartsoord van Frankrijk. De H.Theresia wordt er vereerd in een prachtige basiliek.
In het rondje Côte de Grâce deden we Honfleur aan, het beroemde middeleeuwse havenstadje. Van daaruit het ging het door het beboste achterland naar mooie dorpjes als Barneville en Touques.
Het rondje Côte de Fleurie bracht ons in fraaie badplaatsen als Deauville en Villers-sur-Mer. Er moest – zo dicht bij de zee – verrassend veel geklommen worden.
Ter afsluiting fietste ik - onder de luchten van Monet - een rondje Seine: door Honfleur, over een industrieterrein, onder de Pont de Normandie naar de oevers en de monding van de rivier.
We waren niet bepaald de enigen die gelokt werden door de schoonheid, het licht en de historie van Normandië, we waren wel de enigen die de toerist uithingen op een fiets.

Klik op de links voor meer foto's.

Klik op de foto's voor een groter formaat