Fietsroutes vanuit Maastricht

Als je in Maastricht woont heb je het Maasland, de Kempen, de Voerstreek, het Land van Herve en de Ardennen binnen fietsbereik. Geen betere plek om te wonen dus. Eigenlijk hoef je niet eens de grens over, want het Mergelland - de streek van de Amstel Gold Race - is wellicht één van de mooiste fietsgebieden van Europa. 

Rondje Maastricht / Rundsje Mestreech: een rondje van 32 km langs de mooiste plekjes en de meeste highlights van Maastricht.

Rondje Ouwelullenhellingen: Een rondje uitgezet voor zeventigers met mankementen. In 59 km moeten er zestien ouwelullenhellingen beklommen worden. 

Rondje Voerstreek vanuit Maastricht : een rondje van 60 km naar en door de Belgische Voerstreek. 

Rondje Kempen: een nagenoeg vlak rondje van 60 km door de Belgische Kempen, met veel water, bos & hei.

Rondje Mergelland: een rondje van 72 km met 13 hellingen, door het mooiste gedeelte van het Zuid-Limburgs heuvelland.

Rondje Maas: een mooi vlak rondje van 65 km of 85 km langs de Maas op, heen aan de Belgische zijde en terug langs de Nederlandse kant.

Col du Limbourg: een doorlopend rondje van 88 km met 20 hellingen, goed voor 1300 hoogtemeters en 25 klimkilometers aan gemiddeld 5,2%.

Het MV-3LandenRondje: Een een- of tweedaags drielandenrondje vanuit Maastricht (voor wielertoeristen, geoefende recreanten en e-bikers) over rustige binnenwegen door fraaie stukken Maasvallei, Mergelland, Parkstad, Noord-Eifel, Land van Herve, Voerstreek en Maasland. Het rondje is 103 km lang.

Rondje Haute Folie: een rondje van 60 km met 20 hellingen, vanuit Visé. De meeste hellingen zijn gemiddeld meer dan 10% en het wegdek is geregeld Waals barbaars. Vanuit Maastricht is het rondje 100 km. Afgeleid van de Hel van Houtepen. Ik fietste het rondje voor het laatst in 2012. 

De Hel van Houtepen: vanuit Maastricht, een rondje van 238 km met 54 Waals barbaarse hellingen in de driehoek Visé-Luik-Verviers. Ik fietste de Hel in 2006, samen met Roger Thijs. Lees hier het verslag.

Klik op de links voor routebeschrijvingen en/of meer info.