Rondom Maastricht

Een rondje van 75 km door Maasdal, Mergelland, Jekervallei, Haspengouw, Kempen en Maasland. Van de oudste stad van Nederland via een lelijke cité in Wallonië naar het mooiste dorp van Vlaanderen. Langs de Maas, de Jeker, het Albertkanaal en de Zuid Willemsvaart. Door prachtige bossen, over heuse hellingen. En nergens verder dan 20 km van Maastricht verwijderd.
Paula en ik fietsen het rondje onder een heerlijke oktoberzon en verbazen ons over het effect van de verscheidenheid van alle genoemde gebieden nu we ze één voor één passeren. Een stukje langs de Maas, klimmen door het goudgele Savelsbos, over het Plateau van Caestert, de Mont St Pierre op, langs het Fort van Eben Emael, over de Via Jecore, een terrasje pikken in Kanne, en danseuse op de Muizenberg, op de betonbanen tussen de vette kleigrond, door het uitgestrekte Pietersembos naar het pittoreske Rekem en vervolgens, tussen Maas en Zuid Willemsvaart weer richting thuis.
Daar herinnert mijn dierbare echtgenote me eraan dat ik haar een etentje heb beloofd. Of die belofte vandaag nog kan ingelost!

De route