Wieleravond Glaspaleis Schunck

Dick Gebuys op zijn Facebookpagina 22 06 23
'Een mooie avond in het Auditorium van Schunck in Heerlen. Met Raymond Kerckhoffs samen - vroeger van de Telegraaf, nu van 'Wielerflits'  en van 'Ride' - bracht ik een avond over de wielersport: over de verschillen tussen vroeger en nu spraken we en over het belang van mentale begeleiding. Mee spraken sportcoach Louis Delahaije en oud-renners Marc Lotz, Rob Ruygh en Bernard Bennie Ceulen. Ik vertelde over mijn herinneringen aan de fijne karaktermens Fedor den Hertog. Voor een mooie poëtische kijk op de dingen zorgde Miel Vanstreels. Raymond vertelde daarna zijn herinneringen aan wielermensen en wielermomenten op eigen foto's.
Na de pauze spraken we met Milan van Wersch en Jesse Linssen over grote wielerevenementen voor grote fietsliefhebbers, zoals 'Limburgs Mooiste'. En over de problemen voor fietsers en fietswedstrijden in de diverse gemeentes vooral in het Heuvelland.Tussendoor hadden we het ook nog over Gerben Karstens, topsport en seksualiteit. En opnieuw vatte Miel Vanstreels de zaken in poëzie samen. Aan het slot brachten we een hommage aan ons grote voorbeeld Wiel Verheesen. Monique van de Boekhandel Van der Velden Van Dam had een mooie portretfoto van Wiel meegebracht. Monique stond er ook met een mooie boekenkraam van wielerboeken.
Dank aan iedereen die zijn bijdrage leverde. Aan ieder die kwam kijken en luisteren. Ik vond het fijn dit te mogen doen. En nog fijner dat jullie erbij waren. Dank voor de mooie samenwerking, Raymond Kerckhoffs, Eugene Van Loo en Luca Smeets.'