Côte d'Azur

Als je geen rijbewijs en dus ook geen auto hebt en toch graag een weekje wil gaan fietsen aan de Côte d'Azur, ben je aangewezen op b.v de fietsbus. Surfend op het net kwam ik bij een 50 plus-reis terecht, een aanbod van een Nederlands echtpaar dat een hotel runt in Le Cannet, pal boven Cannes. Paula en ik (we horen tot de doelgroep!) besloten de afstanden van de dagtochten - 35 km, af te leggen in een langgerekt senioren-peloton - voor lief te nemen. Lekker relaxen, een paar boeken lezen, wat rond peddelen in een mooie omgeving en op de excursiedag een zelf uitgestippelde route van 75 tot 100 km fietsen: dat was de bedoeling, en zo geschiedde het ook.
We fietsten braafjes vanuit St Tropez via Grimaud naar Sant Maxime en Fréjus. Als onderdeel van een langzame stoet bewogen we ons voort op de boulevard langs de Middellandse Zee, van Mandelieu naar Cannes, Juan les Pins en Antibes. Met veel tussenstops reden we vanuit Roumules door de (uitgebloeide) lavendelvelden naar en om het meer van Sainte Croix om te eindigen in Bauduen. En we slenterden tenslotte van Lorgues langs de wijngaarden naar Taradeau.
Het zomerse septemberweer (hoe vang je het licht in woorden?), de prachtige plaatsen en plekjes, ons eigen Circuit du Tanneron, de veelal aardige deelnemers (een bus gevuld met drieduizend jaar leven) en de grote dosis lotgenotenhumor zorgden voor het nodige tegenwicht in deze bij tijd en wijlen hilarische (be)tutteltoer.

Zie ook: Circuit du Tanneron