W.I.L - Wielrennen in Limburg

Binnenkort verschijnt het eerste nummer van een nieuw wielertijdschrift (in boekvorm): W.I.L.Wielrennen in Limburg. Het is een initiatief van Lean Hodselmans, Maurice Ambaum en Carlo van Nistelrooy.
De presentatie vindt plaats op dinsdagavond 21 juni 2011 in café Aan de Kirk in Sibbe. Peter Winnen is hoofdgast in het avondvullend programma, Ton Engels brengt een aantal liedjes ten gehore, er zijn wielerfilmpjes te zien van de Limburgse filmer Rob Hodselmans, historicus Sven Portz vertelt over zijn onderzoek naar de Limburgse wielergeschiedenis, oud-profrenner Hub Harings geeft uitleg over het wielermuseumpje dat gevestigd is in café Aan de Kirk en ondergetekende zal wielergedichten voorlezen.
Wat komen we in het eerste nummer zoal tegen? Peter Winnen blikt terug op zijn eerste overwinning op Alpe d'Huez, Limburgs talent Wout Poels wordt geprotretteerd, Bennie Ceulen memoreert de AGR van 1976, Frans Maassen doet de Rabobank-tactiek van de Tour de France uit de doeken, gouverneur Léon Frissen, voetbalcoach Sef Vergoossen, ondernemer Peter Smeets en muzikant Ton Engels verhalen over hun passie voor het wielrennen. Zelf werkte ik mee middels drie gedichten, ze gaan over Rob Ruygh, Roy Curvers en Wout Poels.
Meer informatie is terug te vinden op wil-limburg.